Octomore 14.3 je ukázkou mimořádné snahy o dosažení komplexní chuti při kombinaci super těžké rašeliny s proměnlivými lokálními sklizněmi z ostrova, na němž se nachází. Ječmen z ostrova Islay, pěstovaný pouhé dvě míle od palírny na farmě Octomore přináší silně obilný single malt oslavující jak důležitost přírodní suroviny a jejího vlivu na životní prostředí, tak renesanci farmářské komunity, která jej vypěstovala. Adam Hannett, Head destiller, se zkušeně postaral o to, aby z ječmene vykouzlil chuť a vůni této jednosladové whisky vysoké provenience. Zrání probíhá v kombinaci sudů po americké whiskey s prvním plněním a sudů po víně s druhým plněním. Dubové dřevo pomáhá tvořit výslednou chuť, ale nikdy nepřevládá nad obilím - zachycuje terroir a jedinečnou chuť ječmene z ostrova Islay. Vůně horkého, sladkého rmutu je nezaměnitelná a skvěle se snoubí s jemnými, sušenkovými tóny sladu, který doplňuje zemitý rašelinový kouř. Výsledná chuť je vyvážená doutnající rašelina, krémová ovesná kaše a dým z kouře, které balancují obilné tóny ječmene z ostrova Islay spolu s tony máslového bonbonu bonbónem, medových pláství a nádechem vanilky.