Octomore 14.2 používá stejnou odrůdu ječmene a je sladován na stejnou koncentraci PPM jako 14.1, ale tekutina se zásadně liší vlivem vína a sudů po sherry. Octomore 14.2 demonstruje dokonalou rovnováhu sudů a destilátu. Ve skladech se nachází více než 200 různých druhů sudů, Head destiller Adam Hannett vybral sudy které dříve obsahovaly Oloroso a Amarone - s výraznou sladkostí a oříškovou chutí. Sudy pochází z proslulých vinařských oblastí Španělska, respektive Itálie a nakonec se všechny chutě snoubí v sudech z francouzského dubu, což Octomore 14.2. dodává pozoruhodnou kvalitu, hloubku a komplexnost. Světoznámá nakouřenost whisky Octomore se notoricky páruje se sudy po sherry Oloroso, které dodávají whisky robustní, pikantní chuť. Dub ze sudů po Amarone dodává lihovině sytě červenou barvu a ovocné tóny, které dodávají destilátu strukturu a soudržnost.